Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، چندی پیش خبری نگران کننده در سطح شیراز به سرعت دست به دست شد و آن اینکه،کیفیت هوای شهر شیراز در وضعیت نامطلوب و آلوده قرار گرفت.

کلانشهر شیراز از دیرباز همواره به شهر گل و بلبل با هوایی مطبوع و پاک شناخته می شده که خبر اعلام آلودگی هوای این شهر، زنگ خطری را در گوش مسئولین شهر به صدا درآورده، زنگی که اگر جدی گرفته نشود، به سرعت می‌تواند شیراز را از نظر آلودگی از تهران پیش بیاندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق برخورداری از محیط زیست سالم و هوای پاک از حقوق اصلی جامعه، بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی و منشور حقوق شهروندی است که براساس شاخصی به نام AQI مورد بررسی قرار می گیرد. 

شاخص AQI بر اساس ۰ تا۵۰ هوای پاک، ۵۰ تا ۱۰۰هوای متوسط، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروهای حساس، ۱۵۰ تا ۲۰۰ هوای ناسالم برای عموم مردم، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هوای بسیار ناسالم و بالاتر از ۳۰۰ هوای خطرناک طبقه بندی می شود.

در شرایطی که آحاد جامعه با بیماری خطرناکی به نام کرونا درگیر هستند، آلودگی هوا و مشکلات ناشی از آن دیگر در تاب و توان مردم شیراز نخواهد بود، کلانشهری که با جمعیتی نزدیک به دو میلیون نفر، تنها دو تابلو نمایشگر کیفیت هوا دارد و گویا یکی از آن دو نیز مدتی است خراب شده و به علت هزینه بالا جهت تعمیر، به حال خود رها شده است.

قابل ذکر است که شیراز با این مساحت و بزرگی تنها دارای چهار ایستگاه سنجش آلودگی هوا می باشد که همه آنها قدیمی و فرسوده شده و از حیث تعداد و کارکرد پاسخگوی شیراز بزرگ نیست.

در طی بررسی های خبرنگار فارس، در شهرهایی همچون تهران، مشهد و اصفهان شهرداری با احساس مسئولیت نسبت به کیفیت هوا و سلامت مردم اقدام به تهیه و نصب و حتی دریافت اطلاعات این ایستگاه ها می نماید اما در شیراز شهرداری در این امر منفعل بوده و گویا تکلیفی برای خود در این زمینه نمی بیند به طوری که حتی شاهد تعمیر و بروزرسانی ایستگاه های سنجش آلودگی هوا از سوی شهرداری شیراز با رقم بودجه چند هزار میلیاردی نیستیم.

متاسفانه چندسالی است که شهر شیراز در دسته هشت شهر آلوده کشور قرار گرفته و حتی در برهه‌ای جزء سه شهر اول آلوده کشور بوده است. به همین منظور در قالب چند گزارش به بررسی ابعاد مختلف مسئله و ارائه راهکار خواهیم پرداخت.

یکی از مهم ترین علل آلودگی هوای کلانشهر شیراز به گفته کارشناسان و متخصصان مربوطه، حضور کارخانه های بزرگی همچون سیمان، ریشمک، روغن نرگس و پشم شیشه می باشد. دیرزمانی این کارخانجات کیلومترها از شهر فاصله داشته اما به مرور زمان و گسترش شیراز، امروزه در وسط شهر قرار گرفته و تاثیر بسیاری بر پایین آمدن کیفیت هوا و آلوده شدن آن دارد.

به همین منظور چندسالی است که ارگان ها و دستگاه های مربوطه نظیر شورا و شهرداری به عنوان متولی اصلی شهر شیراز، محیط زیست، فرمانداری و تعدادی دیگر از ادارات در تلاش برای جابجایی این کارخانجات هستند، تلاشی هایی که در بسیاری از مواقع تنها شعار بوده و نیاز است در عمل شاهد خروج کارخانه های بزرگ از شهر باشیم.

بارها اعضای شورای پنجم شهر شیراز و به ویژه رؤسای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در نشست ها، سخنرانی ها و نطق های خود دم از جابجایی کارخانجات به بیرون از شهر زده و وعده هایی را به مردم داده اند، وعده هایی که برای تحقق، راه درازی در پیش دارند.

کارخانه سیمان عزمی برای خروج از شهر ندارد

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز پیرامون خروج کارخانه ها از شیراز به خبرنگار فارس گفت: هربار اسمی از کارخانه ها در شیراز برای خروج از شهر به میان می آید، چماقی به نام کارگران را بر سر ما می کوبند تا زمان را برای خود بخرند و به اسم کارگر و معیشت آنان، کار را متوقف کنند.

سعید نظری در ادامه به بررسی وضعیت چند کارخانه بزرگ در شهر شیراز پرداخت و با بیان اینکه کارخانه سیمان هیچ اراده ای برای خروج از شهر ندارد، گفت: چندین بار با بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شورا و شهرداری کارخانه سیمان را محکوم کرده ایم که باید از شهر خارج شود که هربار بهانه هایی نظیر اینکه ۷۰۰ کارگر داشته و سیمان در شهر کم خواهد شد، خروج را به عقب انداخته است.

وی ادامه داد: هیئت مدیره این کارخانه مدعی هستند برای خروج از شهر نیازمند ارز و یورو برای وارد کردن دستگاه های جدید می باشند که در این زمینه از نمایندگان دور قبل مجلس خواستیم تا با رایزنی با بانک ها، ارز مورد نیاز در اختیار کارخانه سیمان قرار بگیرد اما تامین نشد.

به گفته این عضو شورای شهر شیراز نیاز است نمایندگان مجلس با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مذاکراتی انجام دهند تا ارز مورد نظر آنها تامین شده و هرچه زودتر شاهد خروج این کارخانه از شیراز باشیم.

نظری با بیان اینکه هربار بحث خروج کارخانه سیمان از شهر مطرح شده، کارخانه ای را در بیرون ساخته و هر کارخانه سیمانی را که در استان های فارس و خوزستان می بینیم، متعلق به این افراد می باشد، اظهار داشت: هفت کارخانه به بهانه خروج کارخانه سیمان از شیراز تاکنون ساخته شده اما هنوز از شهر خارج نشده و جالب تر آنکه هشتمین کارخانه آنها نیز در جاده کوار درحال ساخت است.

قول کارخانه روغن نباتی برای کلنگ‌زنی کارخانه جدید که عملی نشد

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه کارخانه روغن نباتی نیز وضعیتی مشابه کارخانه سیمان را دارد، اذعان داشت: قریب به ۴۵ روز پیش به اتفاق اعضای کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر شهر از کارخانه مذکور بازدید داشتیم که عضو هیئت مدیره حاضر در آن بازدید درجمع خبرنگاران قول داد ظرف یک ماه آینده با حضور خبرنگاران کلنگ مکان جدید کارخانه روغن نباتی زده شود اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و برای توجیه کار خود، کارگران و خانواده هایشان را بهانه می کنند.

وی افرود: مطلع هستیم که این کارخانه برای بیش از ۱۶۰ نفر کارگر بیمه رد نمی کند که آن نیز یکی در میان است و جمعیتی که هیئت مدیره این کارخانه به اسم آن خروج را به تاخیر می اندازند، چندان زیاد نیست.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با کنایه عنوان کرد: جالب تر آنکه در فروشگاه ها نشانی از روغن این کارخانه حتی در خود شیراز نیست اما روغن های خارجی گران‌قیمت دیده می شود.

ریشمک و پشم شیشه درحال خروج هستند

عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه کارخانه ریشمک از شهر خارج شده و مشکلی ندارد، درخصوص خروج کارخانه پشم شیشه نیز عنوان کرد: کارخانه پشم شیشه نیز در حال خروج است و ساختمان جدید را در شهرک صنعتی شیراز ساخته و در حال واردات دستگاه ها می باشد که با توجه به وضعیت دلار روند کمی کند شده است. 

لزوم عزم همگانی برای خروج کارخانه ها از شیراز

براساس اینکه برخورداری از هوای پاک و محیط زیستی سالم از حقوق شهروندی هر انسانی می باشد، هیچگونه اهمال و کم کاری که منجر به خطر افتادن سلامت مردم شود، پذیرفته نیست.

باتوجه به نقش و تاثیر به‌سزای کارخانه ها در آلودگی هوا در شیراز، لازم است ارگان ها و افراد مرتبط به این حوزه با عزمی جمعی زمینه خروج این کارخانه ها را از شهر شیراز فراهم آورند به نحوی که ضمن جلوگیری از آلودگی هوای شیراز، زمینه ادامه کار کارخانجات در بیرون از شهر فراهم شود.

در گزارش های بعدی موضوع خروج کارخانه ها را از سایر ارگان های مرتبط پیگیری خواهیم کرد و همچنین به ابعاد دیگر آلوده کننده هوای شیراز خواهیم پرداخت.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز آلودگی هوا کارخانه ها سعید نظری سخنگوی شورای شهر شیراز برای خروج از شهر خروج کارخانه ها کارخانه سیمان آلودگی هوا محیط زیست شهر شیراز کیفیت هوا پشم شیشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۷۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها

به همت شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز و با هدف ایجاد نشاط و سلامت شهروندی، پیاده روی بزرگ خانوادگی به مناسبت هفته شیراز سحرگاه روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در بزرگراه آیت الله حائری شیرازی با حضور جمعی از مسئولان و استقبال پرشور شهروندان شیرازی برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در این مراسم جوایز ارزنده همچون کمک هزینه خرید خودرو به مبلغ 400 میلیون تومان به یک نفر و بیش از 220 جایزه 50 میلیون ریالی به قید قرعه به شرکت کنندگان در این مراسم اهدا شد.

شهردار شیراز در این مراسم با تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع) و با تشکر از حضور شهروندان در این برنامه پیاده روی خانوادگی گفت: این برنامه با همت شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز به مناسبت هفته شیراز تدارک دیده شده است.

محمد حسن اسدی با تشکر از سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی و اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری، صداوسیمای مرکز فارس، شبکه سه سیما، پلیس راهور، نیروی انتظامی و بسیج در راستای برگزاری این برنامه سلامت محور افزود: از همه مردم ایران دعوت می‌کنم در اردیبهشت بهشتی به شیراز سفر کنند.

وی با اشاره به قهرمانان و مقام‌آوران دیار فارس در رشته‌های مختلف ورزشی عنوان کرد: امروز قدردان همه ورزشکاران، تیم فجر شهید سپاسی و سایر قهرمانان شیرازی هستیم که برای شهر و دیار ما افتخار می‌آفرینند و شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه دارند.

شهردار شیراز با اشاره به برگزاری برنامه پیاده روی خانوادگی در بزرگراه آیت الله حائری شیرازی گفت: امروز این برنامه در بزرگراه جدیدالاحداث آیت الله حائری شیرازی که در دهه فجر افتتاح شد، برگزار می‌شود و در این منطقه یک پارک سه هزار هکتاری در حال اجراست که از مسیر دوچرخه سواری به طول بیش از 25 کیلومتر برخوردار است و به ارتفاعات مشرف به شهرک سعدی منتهی می‌شود؛ همچنین در حال حاضر چهار بزرگراه همزمان در شیراز در حال اجراست.

وی با تقدیر از دست اندرکاران و مجریان این برنامه بیان کرد: بخش اول بزرگراه آیت الله حائری شیرازی به طول هشت کیلومتر در دهه فجر به بهره‌برداری رسید و بخش دوم آن که محور شمالی است در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

اسدی تصریح کرد: شیراز به عنوان شهر توریستی باید زیرساخت‌های خوبی داشته باشد و بر همین اساس پارک آبی شیراز در بزرگراه حسینی الهاشمی در حال احداث است و باغ پرندگان، آکواریوم بزرگ شیراز، شهربازی بزرگ شیراز و تله‌کابین به عنوان این زیرساخت‌های کم نظیر در شهر شیراز ایجاد می‌شوند.

شیراز شناسنامه ایران است

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم با تبریک و گرامیداشت روز شیراز گفت: امروز شاهد برگزاری اولین پیاده روی خانوادگی در سال 1403 هستیم که جمعیت بی نظیری در آن شرکت کرده اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی همتای کلانشهر شیراز عنوان کرد: شیراز شناسنامه ایران است و باید با تامین زیرساخت‌ها و پیشرفت این کلانشهر در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی زمینه رشد هرچه بیشتر آن را فراهم سازیم.

ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر است.

عبدارحیم خداجو، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز با تقدیر از شورا و شهرداری شیراز برای برگزاری این برنامه ورزش خانوادگی گفت: این برنامه به واقع یک کار بزرگ است و باید شاهد برگزاری بیشتر این برنامه‌ها در استان فارس که دارای ظرفیت ورزشی بالایی است، باشیم.

خداجو اضافه کرد: با مشارکت خوب مردم شیراز می‌توانیم شاهد اقدامات خوبی در ورزش همگانی باشیم که منجر به ارتقای سلامت خانواده می‌شود.

وی تصریح کرد: حوزه ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و نشاط جامعه موثر است.

ضربان شیراز ورزشی می‌تپد

مصطفی کیانی رحیمی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز هم در این مراسم با تبریک روز شیراز گفت: امیدوارم شیراز همواره بهتر از دیروز باشد.

وی با گرامیداشت بزرگان حوزه ورزش شیراز ادامه داد: امروز برای سلامتی استاد غلام پیروانی به عنوان پیشکسوت فوتبال دعا می‌کنیم.

این عضو شورای اسلامی شهر در ادامه تصریح کرد: به همت شورا و شهرداری شیراز، ضربان کلانشهر شیراز طی چند سال اخیر ورزشی می‌تپد.

به گزارش تسنیم این برنامه به صورت پخش زنده از شبکه 3 صدا و سیما و شبکه فارس پوشش داده شد و همچنین سرود ملی با حضور مسئولان و مردم حاضر در برنامه با شور و نشاط خوانده شد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • از دلبری بهارنارنج تا اردیبهشتِ عاشقی در بهارِ شیراز
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مشکلات کارخانه
  • کارگران نساجی بروجرد در انتظار حل مسائل کارخانه